bdsm
Verleiden

De basics van BDSM

Sinds de Fifty Shades, is de wereld van BDSM een stuk dichterbij de gemiddelde Nederlandse slaapkamer gekomen. Maar ondanks de toegenomen populariteit, zijn er soms nog wat missconcepties. Daarom is het tijd voor een handige guide op het gebied van vastbinden, je overgeven en leren zweepjes.

Missconcepties
Belangrijk om te beseffen, is dat BDSM geen exclusief domein voor fetisjisten is die met elkaar afspreken. Wat dat betreft hoeft het niet persé een complete lifestyle te omvatten. Bondage past ook op slaapkamerniveau binnen een vaste relatie. Zolang het allerbelangrijkste maar gegarandeerd is, namelijk wederzijds vertrouwen en respect.

Hard en zacht
Het grootste misverstand over BDSM-ers, is dat ze altijd ruig en hard te werk gaan. En hoewel die zeker bestaan, kan bondage ook op hele tedere wijze uitgevoerd worden. Je hoeft elkaar dus helemaal geen pijn te doen en dirty talk of een zweepje is geen absolute must. Experimenteren met BDSM in softe stijl kan door middel van vasthouden van de polsen bijvoorbeeld. Als dat goed voelt, kan je stap voor stap verdergaan en zo ontdekken waar je grens ligt.

De rolverdeling
BDSM kenmerkt zich door een specifieke rolverdeling van onderdanig versus dominant. Daardoor ontstaat er een spanningsveld dat in combinatie met erotiek voor veel opwinding zorgt. Het hoeft overigens niet zo te zijn dat de rollen altijd vastliggen. Iemand kan zowel een dominante als onderdanige rol prefereren. In dat geval kan je switchen en genieten van beide kanten.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *