Verleiden

De wetenschap van verliefd worden

Dacht je dat verliefdheid heel spontaan is? Wetenschappers betwijfelen het in ieder geval. Er moet volgens hen aan allerlei voorwaarden worden voldaan voordat je aantrekkingskracht voelt. Onderstaande factoren schijnen bijvoorbeeld erg belangrijk te zijn voor Cupido.

Groene liefde
Duurzaamheid is hot en dat geldt ook in de liefde. Wie milieuvriendelijk leeft en shopt, komt volgens Amerikaanse wetenschappers eerder in aanmerking voor een vaste relatie dan de onverschillige klimaatsceptici onder ons.

Trots kijken (of juist niet)
Volgens wetenschappelijk onderzoek uit 2011 is de emotionele uitdrukking bepalend voor aantrekkingskracht. Vrouwen die lachen doen het goed bij mannen, maar juist slecht als ze trots kijken. Daarentegen scoren mannen die trots kijken goed bij vrouwen en juist minder als ze lachen.

Hetzelfde type
Een ander onderzoek uit 2011 kwam ook met een opmerkelijk resultaat. Vrouwen vallen veelal op hetzelfde type en voelen zich dus aangetrokken tot iemand die lijkt op hun ex. Mannen zouden daar minder gevoelig voor zijn en dus meer openstaan voor iets nieuws.

Natuurlijk geurtje
Volgens de wetenschap speelt de natuur een grote rol als het aankomt op de aantrekkingskracht van mannen. Hoe sterker de mannengeur ruikt naar testosteron, hoe aantrekkelijker hij wordt gevonden.

Hondenbezit
Een recent onderzoek onthulde dat hondeneigenaren goed in de markt liggen. Dat komt doordat ze als betrouwbaarder worden ervaren en over meer opvoedingskwaliteiten zouden beschikken.

Hard to get
Voor beide seksen geldt dat een zweem van onbereikbaarheid de aantrekkingskracht ten goede komt. Wetenschappers die dit onderzochten kwamen er achter dat het hard to get-effect echter niet te lang moet aanhouden. Op tijd overstappen naar een toegankelijker niveau is dus heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de gewekte interesse omgezet kan worden in een echte relatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *