guilty pleasure 1
Lust

Deel 1 Guilty Pleasure: 50 Tinten Grijs Special

Waar gaat de Vijftig Tinten Grijs trilogie over en hoe integreer je de ideeën uit het boek in je eigen leven? Wat heeft Vijftig Tinten Grijs betekend voor de sexuele ervaring van mannen en vrouwen? Je leest het allemaal in deze Guilty Pleasure Special.

Vijftig Tinten Grijs in het kort

Vijftig Tinten Grijs (2012) is het eerste deel van een erotische trilogie van de Engelse schrijfster E.L. James. Het tweede en derde deel heten respectievelijk Vijftig Tinten Donkerder en Vijftig Tinten Vrij. In 2013 waren er alleen al in Nederland 1,5 miljoen exemplaren van Vijftig Tinten Grijs verkocht, wat een enorm succes betekende. In februari 2015 verscheen een verfilming van het eerste deel van de trilogie op het witte doek, in 2017 de tweede verfilming. Waarom toch al die ophef? Hieronder een korte samenvatting van de drie boeken.

Vijftig Tinten Grijs

Wanneer literatuurstudent Anastasia Steele in de positie komt om de rijke zakenman Christian Grey te interviewen, springt de vonk over. Grey is knap, rijk, slim en intimiderend, Anastasia onervaren en naïef. Toch realiseert Anastasia dat ze meer van hem wil dan ze in eerste instantie dacht, Grey wil haar ook – maar wel op zijn eigen voorwaarden. Dit is het begin van een intense, fysieke affaire. Tot Anastasia meer ontdekt dan de wereld van haar sexuele verlangens.

Vijftig Tinten Donkerder

Terwijl Anastasia na de breuk met Christian haar leven weer wil oppakken, overtuigt hij haar van het voortzetten van hun relatie – deze keer onder Ana’s voorwaarden. Het koppel besluit weer bij elkaar te komen, maar terwijl hun normale relatie zich ontvouwt, dreigt Christians verleden de geliefden uit elkaar te drijven.

Vijftig Tinten Vrij

Anastasia en Christian hebben een droomrelatie: liefde, passie, intimiteit en rijkdom. De wereld – en de toekomst – ligt aan hun voeten. Ana weet inmiddels dat het niet makkelijk is om van alle delen van Christians persoonlijkheid te houden, en dat samenblijven gepaard gaat met moeilijke tijden. Ze moet uitvinden hoe ze deel kan uitmaken van Christians lifestyle, zonder zichzelf te verliezen. Net als alles goed lijkt te komen, wordt Ana’s grootste nachtmerrie werkelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *