Guilty Pleasure 2
Lust

Deel 2 Guilty Pleasure: Lust, ontdekken en Vijftig Tinten Grijs IRL

Jij wil na het lezen van Vijftig Tinten Grijs van E.L. James ook een sexleven als dat van Anastasia en Christian? Je bent niet de enige. Onderzoeksbureau DVJ stelt dat 55 procent van de vrouwen zich dusdanig geïnspireerd voelt door het boek, dat ze meer durven in de slaapkamer. “Ook zijn vrouwen meer in bed gaan experimenteren (50 procent) en hebben ze meer sex (49 procent)”, aldus DVJ. De expliciete sexscènes in Vijftig Tinten Grijs winden vrouwen dus op, maar dat betekent niet per se dat ze ook direct de Rode Kamer in willen. Hoe populair is BDSM dan wel? Hieronder de feiten.

  • 7%: het aantal volwassenen dat ‘wel eens’ aan SM doet. Bron: Rutgers Nisso Groep, 2006.
  • 12% van de vrouwen en 22% van de vrouwen raakt opgewonden van een erotisch BDSM-verhaal. Bron: Nrc.nl, De Verleiding van SM 2015
  • Je hoeft niet zo rijk te zijn als Christian Grey, of zo hoogopgeleid als Anastasia om aan BDSM te kunnen doen. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat BDSM in alle lagen van de Nederlandse bevolking voorkomt. Bron: Rutgers-onderzoek, 2006
  • “Seksuele fijnproevers” – een term die onderzoekers gebruiken voor mensen die aan BDSM doen. “Ze hebben meer partners dan anderen en vaker ook zijn die van hetzelfde geslacht. Ook gebruiken ze meer seksspeeltjes en porno”, aldus journalist Hester van Santen op Nrc.nl (2015).
  • “Call me Anastasia”: 30 procent van de vrouwen fantaseert meer over sex na het lezen van Fifty Shades of Grey. Bron: Onderzoeksbureau DVJ, 2015.
  • 9,6: het aantal sexpartijen dat de gemiddelde Nederlander per maand heeft.
  • Kinky! Uit onderzoek van het Kinsey Institute blijkt dat 55% van de vrouwen gebeten wil worden tijdens de sex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *