Verleiden

Marisa Papen naakt in actie

Elk jaar dumpen we minstens vijf miljoen ton plastic in zee. Belgisch naaktmodel en groot natuurliefhebber Marisa Papen komt in actie tegen deze milieuvervuiling. Haar missie is duidelijk: “De oceanen zijn zo vervuild geraakt dat zeedieren giftige, chemische stoffen binnenkrijgen. Diezelfde zeedieren komen op ons bord terecht.” Deze realisatie was de druppel voor de Belgische schone. “Er moet nu echt wat gebeuren”, besloot ze en zo bedacht ze project #plasticsushi.

Marisa en Mission Blue, een initiatief van Sylvia Earle Alliance (S.E.A.), hebben voor deze unieke actie de handen ineen geslagen om zo extra aandacht te vragen voor de zogeheten Hope Spots. “Dit zijn speciale plekken die cruciaal zijn voor de gezondheid van de oceaan, het blauwe hart van onze planeet”, licht Marisa toe. Het pronkstuk van actie #plasticsushi is een inspirerende fotokalender die een naakte Marisa toont in een met plastic vervuilde natuur. Ze wil daarmee op artistieke wijze laten zien hoe mens en natuur met elkaar verbonden zijn en hoe fragiel deze band is. En ja, daar mag je alle dagen van het jaar aan herinnerd worden. Noem het een subtiele wake-up call, mooie beelden met een boodschap die je vol trots aan de muur hangt.

Wil jij deel uitmaken van dit project en een trotse bezitter zijn van Marisa’s limited edition fotoreeks? Surf dan snel naar plastic-sushi.com en bestel één van de 5000 kalenders voor 55 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *