Lust

Waarom ‘perfect’ zijn in bed doodsaai is

Hoe vaak maak jij je druk om wat mensen van je vinden? Wat je partner denkt over je lovehandles, of je Tinderdate je niet vindt tegenvallen in vergelijking met je profielfoto, dat je niet zo grappig bent als je beste vriend(in)… Je weet dat het ongezond is. Je weet ook dat je sexleven eronder lijdt, maar je hebt geen idee waar en hoe je moet beginnen om dit zelfbeeld om te draaien naar iets positiefs.

Hoe kom je van dat ideaalbeeld af?

Laten we beginnen met het algemene plaatje. “Wees gewoon jezelf, dan komt het allemaal goed”, is een veelgehoorde uitspraak. Ja, lekker makkelijk. We leven in een maatschappij waarin we worden doodgegooid met ideaalbeelden over van alles: carrière, relaties, lichaam. Als dat allemaal op orde is (lees: als je voldoet aan de eisen die onze maatschappij voor je stelt), ben je ‘goed’ bezig. Ergo: de lat ligt hoog en jij bezwijkt bijna onder al die gezonde maaltijden, perfecte Instagram-foto’s en een Tinder-profiel waar je cv nog een puntje aan kan zuigen.
De oplossing is niet eenvoudig, het probleem ligt bij jou – niet bij de buitenwereld (hoe graag je dat ook wilt geloven). Dat wil niet zeggen dat je jezelf in een neerwaartse spiraal van onzekerheid praat, maar wel dat het begin van een andere visie bij jezelf ligt.

 

“Hallo, wat kan ik eraan doen dat op elke cover van elk magazine een weergave van ‘perfectie’ schittert?” vraag je nu. Helemaal niets, maar het is wel belangrijk om te bedenken dat jij bepaalt wat in jouw ogen ‘perfectie’ is én dat die ‘perfectie’ in het echte leven onhaalbaar is. Jaja, dooddoener (sorry not sorry), maar daarom niet minder waar.

Wat maakt je dan wel aantrekkelijk?

Ga eens na wat je (ex-)partners zo aantrekkelijk maakt(e). Wedden dat het juist de quirks zijn waar je zo van bent gaan houden? Zijn of haar iets te grote oren, verlegenheid, slaperige ogen. Dat geeft iemand karakter, het is echt en al die dingen die niet in het perfecte plaatje passen, maken dat diegene juist in jouw perfecte plaatje past. Gefeliciteerd: je hebt iemand gevonden die bijzonder is (best fantastisch in een wereld vol copycats, maar dat terzijde).

Dus, hoe krijg je meer zelfvertrouwen voor een beter sexleven (en dan vooral in de slaapkamer)?

  1. Fun fact: mannen maken zich net zoveel, zo niet nog meer zorgen dan vrouwen als het aankomt op hun bedprestaties. Dat is in elk geval iets om rekening mee te houden.
  2. Bedenk je dat de ander ook een mens van vlees en bloed is, ongemakkelijkheden horen erbij en maken je sexpartij leuk en spannend.
  3.  Je lover weet allang dat je een buikje hebt (dat zie je namelijk gewoon – ook als je wijdere shirts draagt) of een terugwijkende haargrens krijgt, en dat is helemaal niet erg, want hij of zij vindt jou aantrekkelijk om hoe jij eruitziet. Niet om de gepolijste en gefotoshopte versie van jou.
  4. Voordat je naar een date gaat: bedenk je dat als de ander jou niet leuk vindt om wie je bent, jullie sowieso al geen match zijn. Jullie kiezen elkaar uit, je hebt dus geen goedkeuring nodig van de ander, alleen van jezelf.
  5. Sex is het lekkerst als je je vrij voelt. Focus je op de sensaties, aanrakingen, je bedpartner en geniet van het gevoel dat jullie elkaar geven. De rest volgt vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *